четвъртък, 15 септември 2011 г.

Пазаруване от Англия с посредник

Пазаруването с посредник не е най-предпочитания вариант на онлайн пазаруване, но понякога се налага. Съществуват много сайтове, които все още нямат доставка до Бълария, "а витрините им са обсипани с безброй жадувани неща /sic/". Другият случай, в който е добре да се ползва посредник е когато доставката до Бълария е прекалено скъпа и обезмисля покупката. Такъв е случаят с интернет магазина за чадъри, за който съм писала в предния пост.
Естествено, основният въпрос е избора на посредник. Приложих обичайната си практика да поровя из форумите за информация за посредници и за отзиви за тях. Най-изгодна се оказа офертата на сайта evtino, при това не само от гледна точка на цената, но и сроковете за доставка ми се сториха много добри. Имаше малко отзиви за тях, но затова пък бяха в уважавани форуми и очевидно не бяха рекламни постове. Отдавна регистрирани хора споделяха за положителен опит с този посредник. Както разбрах има два вида пазаруване с посредник: при единия избираш стоките, които искаш да закупиш и от сайта плащат с карта за тях и ги доставят; при друия начин използваш услугата пощенска кутия, тоест, правиш поръчка, за която плащаш със собствената си карта , но предоставяш английския адрес на посредника за доставка. Аз използвах варината пощенска кутия.
Реших да направя пробна поръчка от сайта на H&M. Свързах се със сайта-посредник и зададох един куп въпроси. Много добро впечатление ми направи бързия и изчерпателен отговор, всъщност добрата комуникация продължи до самия край на операцията. Признавам, че задавах много въпроси, уточнявах различни аспекти и винаги получвах точен отговор. След като поръчката ми пристигна на лондонския адрес на посредника, изпратиха снимки със закупените стоки, за да потвърдя, че са точно това, което съм поръчала. Едва тогава заплатих за услугата по банков път в лева /в българска банка/ и поръчката ми беше доставена за една седмица.

събота, 3 септември 2011 г.

Онлайн магазин за чадъри


По всичко личи, че лятото е на доизживяване и скоро ще излизаме навън с връхни дрехи, затворени обувки и...чадъри. Обикновено есенните и зимните дрехи са по в по-приглушени или направо мрачни цветове, въпреки ежегодните призиви на дизайнери от всички страни за жизнерадостни цветове през хладните дни. За тази есен жълтото се очертава като топ жизнерадостен цвят. Но докато облеклото като правило си остава малко по-консервативно, отколкото би им се искало на дизайнерите, аксесоарите са тези, които могат да внесат насторение дори и при проливен дъжд. Особено при проливен дъжд! Защото чадърите са един малко подценяван у нас аксесоар или предмет, който се използва заради функциите си, а не по естетически съображения. Харесвам красивите неща, бих искала всичко наоколо да е красиво, защо тогава чадърите да са само функционални?!
Когато реших да търся чадъри, които да разкрасят есента ми, естествено се насочих към английски сайтове, защото къде другаде биха могли да се намерят чадъри, много чадъри, освен в Англия? Наистина веднага попаднах на разкошен английски магазин за чадъри за всеки джоб и вкус. Дълго разглеждах богатата колекция и много трудно успях да избера един. И си помислих, че този сайт може да бъде източник на красиви и желани подаръци, в случаите, когато се чудя какво да подаря за рожден ден, така, че да зарадвам рожденника.
Условия за доставака: Куриер, до адреса.
Срок ня доставка: Една седмица. Има възможност за проследяване на пратката.
Плащане: С банкова карта.
Особености: Стойността на доставката е много висока-в моя случай доставката на един чадър от 180 гр достигна 45 лири. Това е един от случаите, когато е по-изгодно да се ползва посредник в Англия. Доставката до адрес в Англия е 2 лири или безплатна при поръчки над 30 лири. След като направих прости изчисления се оказа, че с посредник доставката излиза на съвсем приемлива цена. В някоя от следващите публикации ще разкажа за това как избрах посредник за пазаруване от Англия и кой е той.
Сайтът не изисква регистрация за да се пазарува. Когато се попълват занните за доставка може да се отбележи най-отдолу Remember me! , за да се запазят данните на сайта. Кредитната карта на се запазва.

четвъртък, 1 септември 2011 г.

Пазаруване в интернет: Дънки

http://www.jeans-direct.com/

Не мога да си обясня защо толкова много английски интернет магазини използват думата direct. За момента нямам отговор, но съм любопитна да проуча този въпрос. 
Сайтът предлага дънки и блузи на известни марки като Levi's, Lee, Wrangler, Diesel.  Доставката е скъпа-20 лири до България. Струва си да се пазарува от намаленията, а също и да се използват промоциите. 

Условия за доставка: С куриер, до адреса. 
Срок на оставка: В сайта е посочен срок от 2-10 работни дни, на практика доставката се осъществява в рамките на една седмица. 
Плащане: С банкови карти или Paypal. Сайтът приема голямо разнообразие от карти.
Особености: Адресът за доставка трябва да бъде в същата държава, където е billing адреса на картата. Това изключва възможността за плащане от България и използване на посредник за доставката. Възможно е обаче, посредникът да плати покупката и да извърши доставката.  Магазинът изпраща потвърждение по имейл за направената поръчка. Връщането на стоки може да се извърши в рамките на 30 дена от получаването им. Не изисква master card secure code  или verified by visa.