сряда, 28 март 2012 г.

Онлайн пазаруване: Дрехи и обувки


Най-голямото достойнство на този магазин е безплатната доставка и светкавичното получаване на направената поръчка. Имам малък опит с пазаруване от Next, който се свежда до само една поръчка. Доколкото прочетох, насочен е главно към държави от Източна Европа, Близкия Изток и работи на принципа на франчайза. Което не означава, че стоките са с по-ниско качество, напротив предлага разнообразие от дрехи, обувки, аксесоари на добре известни марки.
Препоръчително е когато вече се намирате на сайта да влезете в българската секция, защото условията на доставката могат да зависят именно от държавата, в която се намирате.

понеделник, 26 март 2012 г.

Онлайн магазини: Рокли


Много харесвам тази дизайнерка, оригинална и стилна. Роклите й са подходящи за официални поводи, но има и ежедневни.Наскоро разбрах, че била исландка, а там се раждат доста оригинални личности /Бьорг/. В София има магазин на марката в МОЛ Сердика, така , че пазаруването онлайн не е  много оправдано. Някои модели могат да бъдат намерени и в Asos. Реших да потърся дали има английски магазини, където се продават дрехи на Karen Millen  с намаление. И с учудване открих множество такива сайтове.

сряда, 21 март 2012 г.

Онлайн магазини: Парфюми и козметика


Сайтът е английски /всъщност ОК/ , доставят от Уелс. Представени са доста различни марки, за съжаление моите любими Estee Lauder и Chanel не присъстват в списъка с предложения. От друга страна, този сайт е най-добрият английски , от който съм пазарувала. Това от гледна точка на цена на доставка и разнообразие от продукти. При регистрация за newsletter изпращат оферти и кодове за намаления. Отделно, винаги се намират намалени парфюми и козметика в самия сайт.

вторник, 20 март 2012 г.

Онлайн магазини: Дрехи и обувки


След като съм казала А, трябва да кажа и Б. В предишната статия разказах за Craghoppers, сега ще продължа темата  с Regatta. Наистина се затруднявам да определя точно стила на тези марки-не мога да го определя като спортен, защото не включва маратонки и анцузи, нито съвсем ежедневен, затова ще се придържам към измисления за целите на миналата статия термин Adventure.

неделя, 18 март 2012 г.

Онлайн магазини: Дрехи за мъже


Много харесвам стила на тази марка (разбира се английска), но може би по-важното е, че и съпругът ми ги харесва. Мога да го определя като Adenture и не случайно Bear Grylls се облича при тях и дори си има серия на негово име. Този стил включва комбат и карго панталони, с подходящи ризи, суичъри, тропически шлемове и по-обикновени шапки. Има серии раници, сакове с механизми за колела, обувки.
Дрехите са предназначени за хора, които обикалят света и искат да разполагат със здрави и стилни облекла, които съхнат бързо, не се нуждаят от гладене и могат да се съберат на малко място. Тези качества, си мисля, са полезни и за по-обикновен стил на живот. Разбира се, повечето от дрехите на марката могат да се носят и ежедневно, като се използват преимуществата на технологиите, с които буквално са пропити.

четвъртък, 8 март 2012 г.

Онлайн магазини: Рокли

Dorothy Perkins

Английски сайт за дамски дрехи с доставка до България. Предлагат различни дрехи, но съм поставила в заглавието рокли, защото основно пазарувам от тях това. За любителите на рокли е много трудно да намерят място, с по-голямо разнообразие на модели, за да има поне някакъв избор. Това го казвам не само от собствен опит, много приятелки имат проблем с избора на рокли. Затова смятам да посветя няколко статии на магазини с добър избор именно на тази част от дамското ооблекло.
За свикналите с онлайн пазаруването като мен беше истинско мъчение да посетя един от моловете и да се лутам по магазините там в търсене на няколко прилични рокли за новия сезон. След това посещение отново реших "никога повече офлайн пазаруване"! Толкова по-лесно и удобно е да си седиш за компютъра, да имаш избор и най-вече да не се изморяваш от обикаляне и сблъсък с тълпите.

Условия за доставка: По пощата.
Срок на доставка: Реално за една седмица.
Отстъпки: Доста добри, при условие, че имаш регистрация. За първа покупка на новорегистриран клиент има 10% отстъпка от цената на избраните продукти, когато си поискал да получаваш newsletter. Отделно, когато си написал при регистрацията, че искаш да получаваш съобщения за промоции, получаваш много добри оферти, напр. наскоро имаше рокли с 25% намаление. Предлагат и редовни намаления, които могат да се видят в сайта и важат за всички.Друг вид намаление е 10%, когато похарчиш повече от 40 лири, като в тази сума влиза и цената на доставката.
Плащане: С банкови карти или PayPal. Цената на доставката е 6 лири.
Особености: Кройките са направени добре, платовете не са нещо изключително. Размерите отговарят на реалните, но все пак, тъй като има различни модели , хубаво е да се четат и коментарите под продукта. Понякога излиза важна информация за качеството, размерите, цветовете.