вторник, 22 януари 2013 г.

Онлайн пазаруване-обувки

JAVARI

Този сайт измести SCHUH в сърцето ми, след като въведе безплатна доставка до България. Много е удобен за навигиране, разполага със значителен брой филтъри за стесняване на резултатите от търсенето. 
Изборът на марки е добър, много от тях дори не съм ги чувала. Не знам дали е добре да се пазаруват обувки от непозната марка. През есента поръчах точно от Javari обувки на неизвестната за мен Chinese Laundry. На външен вид много ми харесаха, но бяха изключително твърди и неудобни за носене, затова се наложи да ги върна. Пазаруването на обувки в интернет изисква познаване на марката и съответствието на размерите, иначе има риск от неудоволетвореност от покупката.
Не е необходима регистрация: ако имате регистрация в Amazon, можете да я използвате и за пазаруване в Javari.
Изгодно е да се пазарува при намаленията и специалните оферти. Те са неминуеми като данъците, в средата на всеки сезон. В момента, например, има 50% намаления на мъжки, дамски обувки, чанти и аксесоари. Информацията за намалените стоки се появява на главната страница и оттам директно може да се пазарува. 
В случай, че нямате Amazon регистрация, можете да се регистрирате докато оформяте поръчка. 
Както и в Schuh закупените стоки могат да се връщат 365 дена от датата на поръчката. Сайтът не практикува замяна на стоки, а само връщане на парите. В случай, че не сте уцелили размер, например, трябва да направите нова поръчка. Добър жест от страна на сайта е когато стоката междувременно си е сменила цената към по-висока да Ви даде възможност да платите  новата поръчка първоначалната цена. За започване на процедурата за връщане на стоки трябва да влезете в профила си, да отидете оттам в секцията Return Center и да следвате инструкциите.
Условия за доставка: Безплатна.
Начин на плащане: Кредитна карта, изисква регистрация. Може да се използва съществуваща регистрация в Amazon.com.
Особености: Съществуват английски, френски и немски варианти на сайта, съответно http://www.javari.co.uk/, http://www.javari.fr/, http://www.javari.de/. Цените и отстъпките не винаги са еднакви на трите сайта, така , че си струва да се преглеждат всичките за по-изгодна оферта. 
По-горе съм показала как изглежда английската първа страница с намаления от 50% до 80 %, а ето как изглежда по същото време френската: 



3 коментара:

  1. Много добра статия,благодарение на хора като вас повече хора попадат на точния сайт за онлайн пазаруване,още веднъж благодаря

    ОтговорИзтриване
  2. И аз благодаря за добрите думи. Радвам се, че съм била полезна)

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина статията е много добра адаша е прав че е много полезна и посочва на хората на къде да се запътят в необятния интернет не да се лутат от сайт на сайт

    ОтговорИзтриване