понеделник, 20 февруари 2012 г.


Идеята за онлайн аптека ме е осенявала неведнъж по различни поводи. Винаги пречка е било законодателството, защото не можех да разбера как мога легално да продавам лекарства в интернет. Ето, че тази идея е реализирана и за мен не остана хляб. Но винаги съм готова да се възползвам от добрите постиженя на другите. Доколкото разбрах от сайта , имат и 12 офлайн аптеки в 4 града. Освен е-аптека, сайтът съдържа и друга много полезна информация. В секцията "здравни проблеми" доктори са описали различни болести. Разделът не е много пълен , но очевидно предсти да се развива. Хубавото е ,че авторите не са анонимни и информацията не е копирана и преведена от някой сайт. Интерес представлява и раздела "консултации" , но още е в разработка. Както вече е прието аптеката е и дрогерия, всъщност именно търсенето на определена марка шампоан ме изведе на този сайт.  Пазаруването е много лесно, може да се търси по различни критерии: напр. по категория-био продукти, лекарства, козметика и др. Други възможности за търсене са по фармакологична група или по производител. Направи ми впечатление, че лекарствата с рецепти не могат да бъдат закупени онлайн. Това е и отговорът на въпроса ми как се продават лекарства в интернет-не се продават! Явно присъстват , за да се продават в офлайан аптеките им.

Условия за доставка: С куриер на фирма Европът до адреса. Доставката е до 2 работни дни, аз получих моята още на другия ден до обяд, въпреки, че поръчката беше направена вечерта. Много съм доволна. След направена поръчка не се получава съобщение на и-мейла, когато поръчката е без регистрация. Но веднага се обаждат по телефона и се уточняват детайлите.

Плащане: Наложен платеж. Поръчка може да се направи и без регистрация.

Особености: Сайтът има добре развит форум, от който научих за програмата "Вземи повече", но не съм се възползвала от нея.  Смисълът е , че лоялни клиенти или клиенти с покупки около или над 100 лв. ползват отстъпки при пазаруване в определени обекти или ползване на услуги на партньори на компанията.  Например, любимият ми басейн в JK Fitness предлага 15% отстъпка за лоялни клиенти на сайта! В списъка могат да се намерят обектите с отстъпка, по категории и по градове. Картите не могат да се ползват или получават онлайн, важат само за покупки в офлайн аптеките на компанията.
Общото ми впечатление е, че сайтът е много информативен и освен пазаруване , може да предостави на достъпен език доста полезна информация в областта на медицината.

сряда, 8 февруари 2012 г.

Книги онлайн

Започнах да пазарувам онлайн именно с книги. Много е удобно, защото могат да се разглеждат стотици книги, без да е нужно да те заболяват краката от часове стоене прав пред рафтовете. Не отричам, че книжарниците имат чар и атмосфера- аз например имам любима малка книжарничка на Борис и любима книжарка, която толкова добре познава вкуса ми... Но все пак пазарувам книги и онлайн.
Предимството пред пазаруването на парфюми и дрехи от Бг е, че няма ментета или както вече е прието няма реплики на книги. Оригинални са си.

Детски играчки

http://www.toytownbg.com/

Темата въобще не ми е близка и досега не бях пазарувала играчки онлайн. Всъщност, почти не съм купувала играчки, с изключение на редките случаи, когато са ме канили на мероприятието "детски рожден ден". Случи се така ,че един приятел попадна в кризисна ситуация преди Нова година. Трябваше спешно да се снабди с играчка-кола за племенника си, но в офлайн магазините бяха изчерпани. Получи се малко като във филм /Коледата невъзможна/. Пробвах с няколко сайта, в които играчката присъстваше в списъка с продукти, но след направена поръчка ме уведомяваха, че колата може да бъде доставен след Нова година. Накрая направих поръчка в toytown и о, чудо, поръчката беше приета! Причината да игнорирам този сайт в началото на одисеята беше, че доставяха от Варна, което щеше да забави поръчката. Наложи се да поискам експресна доставка и за всеки случай се обадих във фирмата, за да се уверя ,че играчката ще пристигне преди Нова година. 
Ситуацията приключи с happy end, т.е. колата беше доставена в срок, а приятелят ми сподели, че е станал герой в очите на племенника си. Което с днешните племенници не е толкова лесно)

Всъщност, играчката беше дори с намаление, така, че експресната доставка въобще не оскъпи покупката. Обаче не мога да пропусна транспортната опаковка, която искрено ме разсмя-детската играчка пристигна в кашон от уиски!
Няма да описвам подробно условията за покупка, те не се различават от всеки стандартен сайт. От този обаче, си струва да се пазарува, защото може да се разчита на него. Ще се радвам ако темата за детски играчки се допълва от доволни клиенти и на други сайтове .
Няма да публикувам коментари, които целят реклама на конкретен магазин, а само лични впечатления на потребители.