понеделник, 15 август 2011 г.

Сайтове за парфюми и козметика

Strawberry
http://oth.strawberrynet.com/main.aspx?region=OTHERS


В Бг е известен и като Ягодката или само Я. Отдавна пазарувам оттам, предимно бяла козметика. Много добри цени, много коректни отношения към клиентите. Наскоро получих серум, от който при първото нанасяне получих алергия. Писах им и веднага ме попитаха дали искам да ми върнат парите или да ми изпратят нов, без да се налага да връщам стария. Избрах второто. Цялата кореспонденция отне 10 минути. За 2-3 години това беше единствен случай да се оплача от тяхен продукт.
Условия на доставка: безплатна, с изключение на течности /напр. прафюми/
Срок на доставка: 10-14 работни дни.
Плащане: с карта или PayPal.
Отстъпки: за постоянни клиенти, в зависимост от броя на поръчките до 10% и други бонуси.
Особености: доставя от Хонг Конг.


FragranceX
http://www.fragrancex.com/


От този сайт купувам основно парфюми. Предимството е, че предлагат редки парфюми или такива, които не се внасят в Бг. Другите са на много добри цени, а понякога могат да се намерят и на изключителни цени. Има различни консистенции и разфасовки, което е голямо предимство. Качеството е безсъмнено. Сайтът предлага и бяла козметика, но не съм купувала, цените не се различават от Я., а и изборът е по-малък.
От регистрация няма нужда, но е добре да се запише имейл адреса в дясно под надписа join our coupon list. По този начин се получават купоните за безплатна доставка, които се използват като се кликне върху линка, получен по пощата и после се пазарува.
Условия на доставка: -по принцип доставката е платена, излиза около 15$ до Бг. Обаче, постоянно има кодове за безплатна доставка, които се получават по имейл или са представени на страницата, където има едно прозорче отляво. В него трябва да се напише free и след това apply. Това се прави след като поръчката е в кошницата.
Срок на доставка: 10-14 работни дни.
Плащане: с кредитна карта или PayPal
Отстъпки: само за поръчка над 59$ и повечето пъти само за Щатите. Ако се напише ревю за някой продукт, също може да се получи отстъпка /аз съм имала само за 5$ при поръчка над 59$/
Особености: продуктите се доставят от САЩ и се дължи мито и ДДС.


Fragrance direct
http://www.fragrancedirect.co.uk/


Английски сайт за козметика и парфюми. Напоследък поръчките в долари не са много изгодни, затова много хора, включително и аз се насочиха към европейски сайтове. Другото предимство е по-бързата доставка.


Условия за доставка-доставката до България е евтина, само 2,50 лири. Плаща се с кредитна карта. Поръчката пристига доста бързо, за 4-5 дена и се взима от пощата.


Особености-за съжаление избора на парфюми и козметика не е голям, трудно се намират новите парфюми. Имат много изгодни оферти и намаления. На записалите се изпращат и бюлетини с информация за намаленията. Когато се поръчат няколко неща, възможно е те да бъдат изпратени в два или повече колета. Сигурно заради цената на доставката. Обаче, от сайта не информират, че поръчката е разпределена в два колета и това може да доведе до разочарование след отварянето. Половината неща ги няма и точно съчиняваш сдържано-възмутен и-мейл-хоп, пристига известието за още един колет.


Български сайтове
Biotrade
http://www.biotrade-bg.com/


Продават продукти, които не могат да се намерят по аптеките или аз поне не съм успяла, например лосионите с киселини.
Условия на доставка: -заплаща се, за София е 4 лв., за другите градове е обявено на сайта. Куриерската фирма е Спийди.
Начин на плащане: -аз плащам само с наложен платеж, когато пазарувам от Бг сайтове.
Срок на доставка: -2 дена за София.
Особености: -два пъти съм имала проблеми с вида, в който ми е доставяна стоката. Бях поръчала лосиони, но дойдоха в насипно и мокро състояние. Отказах поръчката и се свързах с фирмата. Бяха много коректни и ми доставиха нови лосиони, без естествено да плащам за доставката. Поуката е, преди да се приеме доставката да се прегледа какво е пратено и как изглежда то.


Beautycosmetic
http://beautycosmetic.biz/
От този сайт купувам българска козметика, предимно масла. Има ги и по аптеките, но понякога е по-удобно да се пазарува от компютъра.Обичам да очаквам доставка на нещо.Досадното е,че трябва регистрация.
Условия на доставка: Платена със Спийди.
Срок на доставка: 2 дена максимум.
Плащане: Наложен платеж, epay.bg. За поръчка над 69 лв. доставката е безплатна.
Особености: Няма минимална цена на покупка, нещо, което прави чест на фирмата, защото някои неща са им доста евтини.


Тук намерих актуална информация за митата, мисля, че е полезна: http://www.pazaruvane.com/promeni-2010-poluchavane-pratki.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар