петък, 26 август 2011 г.

Онлайн пазаруване: SportsDirect

http://www.sportsdirect.com/

Този сайт се ползва с голяма популярност в България, така, че реших да проуча защо. Не съм пазарувала от него, тъй като спортните стоки си ги купувам от плувни магазини, а съпругът ми от моторджийски. 
За да не бъде проучването ми чисто теоретично, поканих Елица да разкаже за опита си със SportsDirect, а при нея той е доста богат. Направи ми впечатление, че магазина предлага  голямо разнообразие от марки и си има секция за намаления. Това съчетание е естествена предпоставка за добър рейтинг сред потребителите. 
Условия за доставка:  С DHL. Пратката се доставя до посочения в поръчката адрес. При доставката има една особеност-договорът за доставката се сключва не със SportsDirect, а с друга фирма /Etail Ltd./. Разбира се това става автоматично и не е необходимо да се извършват някакви специални действия, но би имало значение при рекламация. 
Срок на доставка: 2-3 работни дни след, като поръчката е обработена и предоставена на доставчика. Според Елица доставката е много бърза и това е едно от преимуществата на този магазин. 
Плащане: Банкови карти и Paypal.  Сайтът приема почти всички по-известни карти.
Особености: Цената на доставката е висока. В сайта е дадена ориентировъчна цена до България от 20 лири.  Прегледах една поръчка на Елица: за 10 артикула стойността на доставката е била 30лири. По тази причина обичайната практика в България е хората да се групират за обща поръчка, за да си разделят доставката. Когато поръчката е обемна или тежка, стоките пристигат на два или дори три пъти, тъй като от магазина ги разделят. По същия начин разделят доставката на стоки, които в момента липсват в магазина. Разделянето на пратките не влияе на цената на доставката. 

2 коментара:

  1. Както винаги си изчерпателна. Мога само да добавя, че сайта периодично предлага много големи намаления, като пример - 10 паунда маратонки на известни марки.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. http://www.sportsdirect-bg.hit.bg - от тук пазарувам и съм доволна

      Изтриване